Lievland Vineyards - Chardonnay Western Cape

€ 13,95
Nog %1 beschikbaar
Lievland Vineyards Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stij . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Regio Coastal Region
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lievland Vineyards
Land Zuid-Afrika

Details

De Lievland Vineyards Chardonnay Western Cape is een witte wijn die wordt gemaakt van de Chardonnay druif in de Western Cape regio van Zuid-Afrika. De wijn heeft een gele kleur en wordt gekenmerkt door smaken van perzik, appel en citrus. De wijn heeft een medium tot volle body en een goede balans tussen zuren en zoetheid. Het is een volwassen en complexe wijn met een lange afdronk. Deze wijn is perfect om te serveren bij gegrilde vis, gevogelte of pasta's met witte sauzen.

vinificatie

De druiven worden ontsteelt, gekoeld en zacht geperst. De vergisting wordt gedaan in rvs tanks met zo min mogelijk contact met zuurstof. Dit komt de geur en frisheid ten goede. Na een paar maanden rijping op het fijne bezinksel van inactieve gistcellen wordt de wijn geklaard en gefilterd.