MAN Family wines - Chardonnay Pad Stal

€ 8,50
Nog %1 beschikbaar
MAN Family Wines MAN Family Wines is in 2001 opgericht in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, verwijst MAN Family Wines naar drie vrouwen: Marie, Anette en Nicky. Het zijn de partners van de drie oprichters: José Conde van Stark-Condé en de broers Tyrrel en Philip M . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Coastal Region
Inhoud 0,75
Producent MAN Family Wines
Land Zuid-Afrika

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, tropisch fruit en iets van kamperfoelie en amandelen. In het smaakpalet tonen van grapefruit, sinaasappelschil, ananas en een hint van venkel, die gepaard gaan met een middellange afdronk met nerveuze zuren.

vinificatie

De Padstal Chardonnay van MAN Family Wines wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit de regio Agter Paarl. Na de oogst worden de druiven in de vinificatiekelder zeer voorzichtig geperst. Het sap wordt vervolgens gekoeld en krijgt ongeveer 24 uur rust, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Hierna laat men het schone sap temperatuurgecontroleerd (13°C) de alcoholische gisting ondergaan, voor 80% op roestvrijstalen tanks en voor 20% op Amerikaanse en Franse barriques. Na 3 maanden wordt de jonge wijn die op barriques gerijpt heeft, overgestoken op schone rvs-tanks. De wijn op rvs-tanks rijpt op de fijne ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt, om zo optimale frisheid in de wijn te behouden. Na in totaal 6 maanden volgt de assemblage en wordt de wijn geklaard, gefilterd en gebotteld.