MAN Family wines - Chenin Blanc Free-run Steen

Nog %1 beschikbaar
MAN Family Wines MAN Family Wines is in 2001 opgericht in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, verwijst MAN Family Wines naar drie vrouwen: Marie, Anette en Nicky. Het zijn de partners van de drie oprichters: José Conde van Stark-Condé en de broers Tyrrel en Philip M . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Coastal Region
Inhoud 0,75
Wijnhuis MAN Family Wines
Land Zuid-Afrika

Details

MAN Family Wines is een Zuid-Afrikaanse wijnproducent die zich richt op de productie van hoogwaardige wijnen met een unieke smaak. Eén van hun populaire wijnen is de Chenin Blanc Free Run Steen. Deze wijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven, die speciaal zijn geselecteerd van oude stokken in de Stellenbosch regio. De druiven worden geplukt in de vroege ochtend, waardoor de frisheid en zuren behouden blijven. De wijn wordt vervolgens vergist op een lage temperatuur, waardoor de natuurlijke aroma's en smaken behouden blijven. De Chenin Blanc Free Run Steen heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van rijpe perziken, abrikozen en bloemen. De smaak is fris en fruitig, met tonen van perziken, abrikozen en citrus. De wijn heeft een goede balans tussen zuur en zoetheid, met een aangename afdronk. Deze wijn is perfect om te serveren bij gegrild vis, wit vlees of salades. Het is ook een geweldige aperitiefwijn. De Chenin Blanc Free Run Steen wordt geproduceerd in beperkte oplage, dus pak de kans om deze wijn te proeven, dit is zeker de moeite waard.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, gedroogde ananas en subtiel iets van passievrucht. In het smaakpalet tonen van citroen, appel en tropisch fruit, die gepaard gaan met een frisse afdronk met elegante zuren.

vinificatie

De Free-run Steen Chenin Blanc van MAN Family Wines wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit de regio Agter-Paarl. Na de oogst worden de druiven in de vinificatiekelder niet geperst, maar gebruikt men het sap van de vrije uitloop (dat is het sap dat puur door de zwaartekracht vrijkomt), omdat de kwaliteit hiervan het allerbest is. Het sap krijgt ongeveer 24 uur gekoeld rust, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Hierna laat men het schone sap temperatuurgecontroleerd (13°C) de alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na 3 weken wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor een 3 maanden durende rijping op de fijne ‘lie’zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt, om zo optimale frisheid in de wijn te behouden. Na assemblage wordt de wijn geklaard, gefilterd en gebotteld.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd