MAN Family wines - Syrah Skaapveld

€ 8,50
Nog %1 beschikbaar
MAN Family Wines MAN Family Wines is in 2001 opgericht in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, verwijst MAN Family Wines naar drie vrouwen: Marie, Anette en Nicky. Het zijn de partners van de drie oprichters: José Conde van Stark-Condé en de broers Tyrrel en Philip M . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Coastal Region
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent MAN Family Wines
Land Zuid-Afrika

smaakimpressie

Diepe rode kleur. Uitbundige aroma’s van rijpe pruimen, cassis, kersen en specerijen. Mondvullend, haast zwoel, rijp, rood fruit met fijne peperige kruidigheid en licht rokerige geuren van de houtrijping die ook een kenmerkende vanille toon brengt. Zachte tannine en een warme, volle finale.

vinificatie

De Skaapveld Shiraz van MAN Family Wines wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit de regio Agter Paarl. Na de handmatige pluk geeft men de ongekneusde druiven een koude inweking die 2 dagen duurt. Vervolgens laat men de druiven temperatuurgecontroleerd de alcoholische gisting ondergaan in roestvrijstalen tanks. Na ruim 1 week worden de druiven geperst en wordt de jonge wijn overgestoken, opnieuw op roestvrijstalen tanks, voor de malolactische gisting. Aansluitend krijgt de wijn een rijpingsperiode op gebruikte Amerikaanse barriques. Na 12 maanden volgt de assemblage en wordt de wijn geklaard, licht gefilterd en gebotteld.