Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento

€ 14,50
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Susumaniello
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento is een wijn uit de regio Puglia in Italië. De wijn is gemaakt van de Susumaniello druif, een autochtone druif van de regio. De wijn wordt geproduceerd door de wijnproducent Masseria Li Veli, gelegen in de Salento streek in Puglia. De wijn heeft een diep roodachtige kleur en een complex aroma van rijpe rode vruchten, zoals kersen en aardbeien, met hints van kruiden en specerijen. In de smaak is de wijn vol en rond met zachte tannines en een aangename afdronk. De Garrisa Susumaniello Salento wordt vaak geserveerd bij gerechten met rundvlees of wild, maar kan ook perfect gedronken worden als aperitief of bij kaas. De wijnproducent Masseria Li Veli heeft een lange historie en is al generaties in handen van dezelfde familie. Ze zijn toegewijd aan de productie van hoogwaardige wijnen met respect voor de traditie en het milieu.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, frambozen, morello kersen, gedroogde wilde kruiden en een hint van vanille. In het smaakpalet tonen van rijp roodzwart fruit en specerijen als kaneel en kruidnagel, die gepaard gaan met een sappige en zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder kneust en vervolgens in roestvrijstalen tanks temperatuur gecontroleerd (de alcoholische gisting laat ondergaan. Ruim twee weken later volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten 225 liter barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na zes maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.