Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento

€ 13,75
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Susumaniello
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Intens donkerrobijnrood met een paarse rand. Karakteristieke neus waarin het rijpe vlezige donkerrode fruit al herkenbaar is met donkere kersen fruit op de voorste rij. Een geur van specerijen, kaneel en nootmuskaat maken de belofte nog spannender. En die belofte is een krachtig volle wijn, vol en zacht in de mond, mooi in balans gebracht door pittige zuurtjes die het geheel een jeugdig frisse touch geven. Kort op hout opgevoed, rijpe tannines, lange afdronk.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, frambozen, morello kersen, gedroogde wilde kruiden en een hint van vanille. In het smaakpalet tonen van rijp roodzwart fruit en specerijen als kaneel en kruidnagel, die gepaard gaan met een sappige en zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder kneust en vervolgens in roestvrijstalen tanks temperatuur gecontroleerd (de alcoholische gisting laat ondergaan. Ruim twee weken later volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten 225 liter barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na zes maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.