Masseria Li Veli - Orion Primitivo

€ 13,75
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Primitivo
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Intens donkerrobijnrood met een paarse rand. Karakteristieke neus waarin het rijpe vlezige donkerrode fruit al herkenbaar is met donkere kersen fruit op de voorste rij. Een geur van specerijen, kaneel en nootmuskaat maken de belofte nog spannender. En die belofte is een krachtig volle wijn, vol en zacht in de mond, mooi in balans gebracht door pittige zuurtjes die het geheel een jeugdig frisse touch geven. Kort op hout opgevoed, rijpe tannines, lange afdronk.

smaakimpressie

Intense, robijnrode kleur. In de neus elegante, balsamieke tonen, samengesmolten met rijke geuren van rijp donkerrood fruit, kersen, pruimen en lichte vleugjes kaneel en nootmuskaat. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen vol rood fruit, fijne kruidigheid en de frisse zuren die het geheel zeer appetijtelijk maken.

vinificatie

De druiven worden eind augustus en begin september met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 6 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt.