Masseria Li Veli - Orion Primitivo

€ 14,50
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Primitivo
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli - Orion Primitivo is een wijn uit Puglia, Italië, gemaakt van de druivensoort Primitivo. De wijn wordt gemaakt op de wijngaard Masseria Li Veli, gelegen in de regio Salento. De Primitivo druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een selectieproces voordat ze worden geperst. De wijn rijpt vervolgens op Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 12 maanden voordat hij wordt gebotteld. De wijn heeft een donkere, robijnrode kleur en een complex aroma van rijp rood fruit, zoals kersen en bessen, met hints van chocolade en specerijen. In de smaak is de wijn vol en rijk, met een goede balans tussen fruitigheid en tannines. De afdronk is lang en aangenaam. Deze wijn is het best te serveren bij gerechten met rijpe, gekruide kazen, gegrild vlees, of wildgerechten. Hij is ook perfect om alleen te drinken bij een gezellige avond met vrienden.

smaakimpressie

Intense, robijnrode kleur. In de neus elegante, balsamieke tonen, samengesmolten met rijke geuren van rijp donkerrood fruit, kersen, pruimen en lichte vleugjes kaneel en nootmuskaat. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen vol rood fruit, fijne kruidigheid en de frisse zuren die het geheel zeer appetijtelijk maken.

vinificatie

De druiven worden eind augustus en begin september met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 6 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt.

No Related Posts

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.