Mervm Priorati - Desti

Nog %1 beschikbaar
Mervm Priorati Sommige wijngebieden hebben gewoon wat extra’s: Mosel, Côte-Rôtie, Douro. Priorat in Catalonië (Spanje) heeft dat ook. De overeenkomst tussen deze gebieden? In al deze gebieden is sprake van extreme wijnbouw op hellingen van verweerde leisteen en schist. Het levert prachtige plaatjes . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Priorato
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Mervm Priorati
Land Spanje

Details

Eindelijk weer terug in het assortiment, een Priorat wijn. De naam en faam van Priorat is tot grote hoogte gestegen en dat maakt de wijnen gewild bij de liefhebbers. Mervm Priorati maakt drie versies Priorat waarvan dit de tweede of middelste wijn is, die afkomstig is van druiven van 10 tot 20 jaar oude stokken. Intens donkere kersenrode kleur met een lichtrode rand. Heel aromatisch, frambozen- en kersengeuren, rode bessen en kruidige spicy hints. Een ferme aanzet met accenten van pruimen, bramen, granaatappel met daar wat balsamico door heen waaierend. Complex, mooi in balans, stevige rijpe tannines, het geheel smeuïg en subtiel, een klein zoetje. Zachte lange afdronk. Door de wijn een aantal jaren op te leggen zal de complexiteit alleen maar toenemen. Tot 10 jaar te bewaren. Ideaal bij geroosterd en gekruid vlees of vis (tarbot bijv.). 70% grenache, 15% carinena, 15 % syrah.

smaakimpressie

Intense kersenrode kleur. Uitbundig in de neus met veel delicaat rood fruit als framboos, blauwe bessen en toefje cassis naast subtiele kruidige tonen van de houtrijping. Fris in de aanzet met een balsemachtige maar goed gestructureerd smaak. Rijkfruitig met indrukken van pruim, granaatappel en zwarte kers en cassis en bovendien fijn kruidig van de houtlagering. Elegante ronde tannines en een sappige, fluwelige lange finale.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst in kratjes van 20 kilogram. Zo komen ze ongekneusd aan in het wijnbedrijf. Het rendement is laag en bedraagt circa 27 hectoliter per hectare. Nadat de druiven zijn ontsteeld volgt er een temperatuurgecontroleerde vergisting en maceratietijd op roestvaststaal van circa drie weken. Na een zachte persing volgt de tweede malolactische gisting (hier wordt harder appelzuur omgezet in zachter melkzuur) op Frans eiken vaten van 225 liter. Na de rijping van 12 tot 14 maanden, op dit type vaten van 2 en 3 jaar oud, volgt zonder klaring en filtering de botteling. (zo dragen alle stoffen bij de complexiteit van de wijn. Na verloop van tijd kan er wel wat bezinksel ontstaan. Laat hiervoor het laatste halve glaasje in de fles).