Mervm Priorati - El Cel

€ 89,00
Nog %1 beschikbaar
Mervm Priorati Sommige wijngebieden hebben gewoon wat extra’s: Mosel, Côte-Rôtie, Douro. Priorat in Catalonië (Spanje) heeft dat ook. De overeenkomst tussen deze gebieden? In al deze gebieden is sprake van extreme wijnbouw op hellingen van verweerde leisteen en schist. Het levert prachtige plaatjes . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Priorato
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Mervm Priorati
Land Spanje

Details

Eindelijk weer terug in het assortiment, een Priorat wijn. De naam en faam van Priorat is tot grote hoogte gestegen en dat maakt de wijnen gewild bij de liefhebbers. Mervm Priorati maakt drie versies Priorat waarvan dit de hun topwijn is, afkomstig is van druiven van 15 tot 105 jaar oude stokken. Dikke geconcentreerde wijn, helder kersenrood met een paarse rand en dikke tranen in het glas. Intens bouquet van donker fruit als bramen en blauwe bessen, duidelijk houttonen. Mondvullende aanzet, die vief overkomt dankzij mooie zuren en de mooi geïntegreerde mineralen. Donker fruit, zwarte en blauwe bessen, pruimen en bramen, oaky houtbittertjes , chocola, truffel en drop. Power en lengte, complex en toch zachte tannines brengen je naar een lange elegante en lang na talmende afdronk. Wow! Tot wel 15 jaar te bewaren. Ideaal bij gemarineerd, geroosterd en vetdooraderd en gekruid vlees. 70% grenache, 15% carinena, 15 % syrah.

smaakimpressie

diepe bijna ondoorzichtige kersenrode kleur met een dun paars randje. Intense delicate neus met veel donkerrood fruit als kers, blauwe bessen en cassis naast verleidelijke kruidige en subtiel rokerige tonen van de houtrijping. Breed, fris en zwoel in de aanzet met een fluwelige maar goed gestructureerd smaak met minerale tinteling. Rijkfruitig met indrukken van pruim, zwarte kersen en cassis en daar doorheen expressieve smaken als chocolade, drop en truffel van de houtlagering. Een complex geheel met rijke maar elegante ronde tannines en een sappige, fluwelige lange finale.

vinificatie

De druiven zijn afkomstig van hun hoogstgelegen wijngaarden die tussen de 16 en 104 jaar oud zijn. Ze rijpen daar dichter bij ‘the sky’ wat langzamer maar leveren diepere verfijndere karakteristieken. Ze worden handmatig geoogst in kratjes van 20 kilogram. Zo komen ze ongekneusd aan in het wijnbedrijf. Het rendement is laag en bedraagt circa 18 hectoliter per hectare. Nadat de druiven zijn ontsteeld volgt er een temperatuurgecontroleerde vergisting en maceratietijd op roestvaststaal van circa drie weken. Na een zachte persing volgt de tweede malolactische gisting (hier wordt harder appelzuur omgezet in zachter melkzuur) op nieuwe 225 liter vaten van Frans eiken. Vervolgens een rijping op deze vaten van 14 tot 18 maanden. Daarna de botteling zonder klaring en filtering. (zo dragen alle stoffen bij aan de complexiteit van de wijn. Na verloop van tijd kan er wel wat bezinksel ontstaan. Laat hiervoor het laatste halve glaasje in de fles).

Meer van deze producent: