Mervm Priorati - El Cel
€ 134,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Syrah |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Priorato |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Mervm Priorati |
Land | Spanje |
Details
De wijn Mervm Priorati - El Cel is een wijn uit de regio Priorat in Spanje. Deze regio is bekend om zijn hoogwaardige wijnen die worden gemaakt van de druivensoorten Garnacha, Carignan en Syrah. De Mervm Priorati - El Cel is een blend van deze druivensoorten en wordt gemaakt met behulp van traditionele wijnmaaktechnieken. De wijn wordt gerijpt op eiken vaten en heeft een rijke, volle smaak met tonen van rood fruit, kruiden en een vleugje specerijen. De wijn heeft een hoog alcoholpercentage en is stevig en krachtig van smaak, met een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. Het is een wijn die het beste gedronken wordt bij gerechten met een stevige smaak, zoals rood vlees en wild. De Mervm Priorati - El Cel is een van de vele hoogwaardige wijnen uit de Priorat regio en wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit Spanje.
smaakimpressie
diepe bijna ondoorzichtige kersenrode kleur met een dun paars randje. Intense delicate neus met veel donkerrood fruit als kers, blauwe bessen en cassis naast verleidelijke kruidige en subtiel rokerige tonen van de houtrijping. Breed, fris en zwoel in de aanzet met een fluwelige maar goed gestructureerd smaak met minerale tinteling. Rijkfruitig met indrukken van pruim, zwarte kersen en cassis en daar doorheen expressieve smaken als chocolade, drop en truffel van de houtlagering. Een complex geheel met rijke maar elegante ronde tannines en een sappige, fluwelige lange finale.
vinificatie
De druiven zijn afkomstig van hun hoogstgelegen wijngaarden die tussen de 16 en 104 jaar oud zijn. Ze rijpen daar dichter bij ‘the sky’ wat langzamer maar leveren diepere verfijndere karakteristieken. Ze worden handmatig geoogst in kratjes van 20 kilogram. Zo komen ze ongekneusd aan in het wijnbedrijf. Het rendement is laag en bedraagt circa 18 hectoliter per hectare. Nadat de druiven zijn ontsteeld volgt er een temperatuurgecontroleerde vergisting en maceratietijd op roestvaststaal van circa drie weken. Na een zachte persing volgt de tweede malolactische gisting (hier wordt harder appelzuur omgezet in zachter melkzuur) op nieuwe 225 liter vaten van Frans eiken. Vervolgens een rijping op deze vaten van 14 tot 18 maanden. Daarna de botteling zonder klaring en filtering. (zo dragen alle stoffen bij aan de complexiteit van de wijn. Na verloop van tijd kan er wel wat bezinksel ontstaan. Laat hiervoor het laatste halve glaasje in de fles).