Mervm Priorati - Inici

€ 26,95
Nog %1 beschikbaar
Mervm Priorati Sommige wijngebieden hebben gewoon wat extra’s: Mosel, Côte-Rôtie, Douro. Priorat in Catalonië (Spanje) heeft dat ook. De overeenkomst tussen deze gebieden? In al deze gebieden is sprake van extreme wijnbouw op hellingen van verweerde leisteen en schist. Het levert prachtige plaatjes . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Priorato
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Mervm Priorati
Land Spanje

Details

Eindelijk weer terug in het assortiment, een Priorat wijn. De naam en faam van Priorat is tot grote hoogte gestegen en dat maakt de wijnen gewild bij de liefhebbers. Mervm Priorati maakt drie versies Priorat waarvan dit de 'instap' is, een wijn met een iets fruitiger karakter en zijdezachte tannines van de gemiddeld wat jongere wijnstokken. Helder schijnend kersenrood van kleur, een geur van lichtrood fruit van frambozen tot rode bessen en anijszaad. Pittige frisse aanzet met weer dat lichtrode fruit, een kort verblijf in eiken vaten geven een hintje vanille mee, veel sap en materie, body en structuur. Samen met de zachte tannines zorgen die voor een aangenaam verwarmende lange en elegante afdronk. Tot 5 jaar te bewaren. Heerlijk bij wildgerechten met truffel en paddestoelen. 60% grenache, 15% carinena, 15 % cabernet sauvignon, 5% merlot, 5% syrah.

smaakimpressie

briljante, heldere kersenrode kleur. In de neus veel rood fruit als framboos, zwarte bessen en een vleugje anijs naast subtiele kruidige tonen van de houtrijping. Fris in de aanzet, goed gestructureerd en evenwichtig fruitig en kruidig. Fijne en elegante tannines en een sappige, aanhoudende finale.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst in kratjes van 20 kilogram. Zo komen ze ongekneusd aan in het wijnbedrijf. Het rendement is laag en bedraagt circa 30 hectoliter per hectare. Nadat de druiven zijn ontsteeld volgt er een temperatuurgecontroleerde vergisting en maceratietijd op roestvaststaal van circa drie weken. Aansluitend volgt de tweede malolactische gisting (hier wordt harder appelzuur omgezet in zachter melkzuur) op Frans eiken vaten van 225 liter. Na de rijping van 8 tot 12 maanden, op deze vaten van 2 en 3 jaar oud, volgt zonder klaring en filtering de botteling. (zo dragen alle stoffen bij aan de complexiteit van de wijn. Na verloop van tijd kan er wel wat bezinksel ontstaan. Laat hiervoor het laatste halve glaasje in de fles).

Meer van deze producent: