Champagne Palmer

Champagne uit de Côte des Blancs en de Montagne de Reims

Champagne Palmer & Co bestaat sinds 1948 en komt voort uit de Société Coopérative des Grands Crus de la Champagne. De oprichters waren zeven wijnmakers uit de buurt Avize met wijngaarden in de Côte des Blancs en de Montagne de Reims die, ieder voor zich, hun eigen flessen maakten en verkochten. Zij waren slimme marketingdenkers avant la lettre want ze verenigden zich om samen een nieuw en aantrekkelijk champagnemerk te creëren dat veel meer kans zou maken op de markt. En natuurlijk ook om door slim te blenden de kwaliteit van hun champagnes te verbeteren.

Een frisse stijl champagnes

Champagne Palmer & Co maakt prijswinnende, luxe champagnes van hoge kwaliteit. De chardonnay, pinot meunier en pinot noir druiven die daarvoor worden gebruikt, worden geoogst op Grand Cru en Premier Cru wijngaarden waar zorgvuldig, duurzaam en ecologisch verantwoord wordt gewerkt. In de kelder wordt die oogst jaarlijks gevinifieerd waarbij met succes wordt gestreefd naar wijnen in een heel schone, pure stijl. Daarna volgt een lange sur lie-rijping in een achttien meter diepe krijtkelder.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Champagne Palmer & Co verhuist naar Reims

De reden dat de naam Palmer op de etiketten staat, is te danken aan het simpele gegeven dat die zeven wijnboeren goed zaken konden doen met Engeland; er moest een Engelse naam komen en dat is gelukt. In 1959 verhuisde Palmer naar Reims, er werden weer meer wijngaarden gebruikt, onder andere in Sézannais en Les Riceys, en het bedrijf groeide gestaag. Anno nu heeft Palmer 430 hectare aan eigen wijngaarden waarop 320 wijnboeren hun werk doen.

Een breed assortiment

Met technische precisie en een onbetwistbare intuïtie brengt Champagne Palmer & Co een assortiment champagnes uit die uitblinken in frisheid, zuiverheid en zeldzame rijpheid. Het esprit van Champagne Palmer & Co komt tot uitdrukking in een Brut Réserve, Rosé Solera, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Brut Vintage en de exclusieve Amazone de Palmer die in een door Alain Bonnefoit – een Franse kunstschilder – gedecoreerde verpakking wordt aangeboden.