Champagne Tellier

Bij Quentin Tellier van het kleine Champagnehuis Tellier draait alles om terroir. Zijn domein ligt in het dorpje Moussy, vlak onder Epernay in het hart van de Champagne streek. Met wijngaarden in vijf gerenommeerde dorpen (waaronder de beroemde Grand Cru gemeente Cramant), creëert Tellier uiteenlopende stijlen Champagne die door de kleine productie helaas zeer beperkt beschikbaar zijn.

Door de druiven van elk plot apart te verwerken komt het unieke terroir van de Grand en Premier Cru wijngaarden duidelijk naar voren. Daarnaast kiest hij ervoor om al zijn Champagne als vintage uit te brengen, waardoor ieder jaar verschilt in stijl. Om de hoogste kwaliteit te behalen zijn de wijngaarden van Tellier op het moment in conversie naar een biologische certificering.

Net zoals veel Champagneboeren verkoopt Tellier druiven en sap aan andere Champagnehuizen. En dit zijn zeker niet de minste: Krug, Louis Roederer (Cristal) en voorheen Billecart-Salmon, rekenen allemaal op Tellier’s kwaliteit. Quentin is zelf groot fan van Krug en Larmandier-Bernier. Dit herken je terug in de complexiteit en verfijning van zijn Champagnes. Alle wijnen worden voor 100% opgevoed op hout. Hiervoor maakt hij gebruik van oude vaten van Leflaive en Pape Clement Blanc. Leuk detail is dat hij zelf geen fan van Pape Clement is, maar de vaten van dermate hoge kwaliteit zijn dat hij ze geschikt vindt voor zijn Champagnes.

Naast bijzondere Champagnes is er ook ruimte voor een andere interpretatie van het terroir. Als knipoog naar zijn liefde voor Bourgogne wijnen maakt hij een heel klein beetje rode wijn van Pinot Noir: Coteaux Champenois.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

 • € 69,00
  +6
 • € 79,00
  +6
 • € 52,00
  +6
 • € 52,00
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  5 producten