Churchill's, eigentijdse wijnen uit Douro

Eigentijdse port

In 1981 besluit de 29-jarige John Graham dat er iets moet veranderen in de traditionele wereld van de port. De stijl waarin in die tijd portwijnen worden gemaakt, is klassiek; versterkte wijnen met een relatief zoet karakter wat vaak de frisse fruitigheid overstemt. De port van John Graham is duidelijk anders. Hij neemt zijn eigen voorkeuren als uitgangspunt en gaat port maken die minder suikers bevat en daardoor op een aangename manier wat droger, wat frisser en veel expressiever is. Bij de keuze voor de merknaam gaat alle eer uit naar de familienaam van zijn vrouw; de geboorte van Churchill’s is een feit. Ruim veertig jaar later onderscheidt Churchill’s zich nog steeds met rode en witte port die buitengewoon boeiend is voor liefhebbers van spannende wijnen. Churchill’s is namelijk allang het idee voorbij dat port een drank is die traditioneel na het diner wordt gedronken.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
 • € 26,95
  +6
 • € 9,95
  +6
 • € 14,50
  +6
 • € 27,00
  +6
 • € 68,00
  +6
 • € 17,50
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 15

  Pagina

  Frisse wijnen, zelfs voor in een cocktail

  Churchill’s maakt levendige, elegante en expressieve portwijnen die prima als aperitief kunnen dienen, een borrelplank kunnen begeleiden en veel frisser voor de dag komen bij kaas dan traditionele port. Maar die ook de basis kunnen zijn voor een feestelijke cocktail, zoals de portonic; Churchill’s witte port met tonic, crushed ice en een takje munt… er gaat een wereld voor je open. Naast de witte port heeft Churchill’s een rijk assortiment aan rode portwijnen – rijke Vintage en Late Bottled Vintage Port, expressieve Reserve Port en de wat complexere Crusted Port – in een lange reeks jaargangen die het karakter van de druiven, het handwerk van de wijnmaker en het resultaat van genuanceerd blenden tot uitdrukking brengen. De druiven komen uit de waardevolle, oude wijngaard Quinta da Gricha en van wijngaarden uit Cima Corgo en de Douro Superiore, alle gelegen in de Douro vallei.

  Duurzaam handwerk

  Churchill’s stelt alles in het werk om zo duurzaam mogelijk te werken én om de maximale kwaliteiten uit de druiven te halen. Voor de rode port maakt Churchill’s gebruik van touriga nacional, touriga franca, tinta roriz, tinta barroca en tinto cão, voor de witte port van malvasia fina, rabigato, colega en viosinho. Alle druiven worden met de hand geoogst en met de voeten getreden. Hierdoor blijven de frisse, natuurlijke druivenaroma's en -smaken bewaard en worden alle essentiële kleurstoffen en tannines aan de druif onttrokken, zonder dat de pitten worden beschadigd en deze dus ook geen ongewenst effect op de smaak kunnen hebben.