Vietti - Barbaresco Roncaglie

€ 145,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Ne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vietti
Land Italië

Details

Vietti behoort tot de absolute top van wijnbedrijven in Piemonte. De druiven voor deze Barbaresco worden geoogst in de 'Cru' wijngaard Masseria (Neive), met een gemiddelde leeftijd van de wijnstokken van 40 jaar. Na met de hand te zijn geplukt en te zijn vergist in open RVS tanks wordt de wijn gedurende 24 maanden opgevoed op hout en na afloop geklaard en ongefilterd gebotteld. Het is daarom sterk aan te raden de wijn te decanteren om de wijn te beluchten en het sediment te scheiden van de wijn. Deze Barbaresco heeft een diep granaatrode kleur en is intens aromatisch, met florale en rijpe fruitige tonen van vijgen, pruimen en kreupelhout met lichte rokerige accenten. In de mond is de wijn fluweelzacht, elegant, met een lange en weelderige afdronk. Al verrassend lekker in zijn jeugd, maar dit is een wijn met een zeer goed bewaarpotentieel.

smaakimpressie

Diep granaatrode kleur. Intens aromatisch, met florale en rijpe fruitige tonen (vijgen, pruimen) en kreupelhout met licht rokerige accenten. Vettig, fluweelzacht, goed gestructureerd en evenwichtig, met een lange en weelderige afdronk.

vinificatie

De wijn verblijft 13 dagen in open rvs-tanks bij 30 tot 32°C voor de alcoholische gisting, kort daarop gevolgd door de malolactische gisting. Dan 24 maanden opvoeding op hout en 2 maanden rust in rvs-tanks voor het assembleren en klaren. Ongefilterd gebotteld.