Vietti - Barolo Rocche di Castiglione

€ 219,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Ne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vietti
Land Italië

Details

Na de pluk waarbij zeer streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst een korte inweektijd en aansluitend een traditionele alcoholische gisting van 28 dagen op roestvrijstalen tanks en vervolgens persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 32 maanden. De wijn rust 8 maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden. Een alcoholpercentage van 14,5%. Robijn rood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van kers, framboos, rozenblaadjes, chocola en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom kersen, pruimen en bosaardbeitjes, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 25 jaar na de oogst. Lekker bij de Piemontese specialiteit Brasato al Barolo (rosbief met Barolosaus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.

smaakimpressie

Robijnrood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van kers, framboos, rozenblaadjes, chocola en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom kersen, pruimen en bosaardbeitjes, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannine.

vinificatie

De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna een traditionele alcoholische gisting plaatsvindt van 28 dagen op roestvrijstalen tanks. Na de persing van de druiven volgt het oversteken van de jonge wijn op Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. De wijn rust nog 8 maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden.