Sandrone - Barbera d'Alba

€ 32,95
Nog %1 beschikbaar
Sandrone Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItal . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Barbera
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Sandrone
Land Italië

Details

Diepdonkerrode bijna zwarte kleur, expressieve aroma's van donkerrijpe kersen, aardsheid en medicinale tonen in de neus. Krachtige en pittige aanzet, maar wel elegant en fris, bakken donkerrood fruit, rijpe kersen en pruimen en een mondvullend karakter. Mooi geïntegreerd hout, flinke body en beheerste tannines. Harmonieus geheel en typisch Piëmontees met die hints van kersen- en kruidenbitters, speculaaskruiden en aardsheid.

smaakimpressie

Intense kleur. Rijke, frisse en fruitige neus. Volle, krachtige, frisse en fruitige smaak, uitstekend in evenwicht. Goed geïntegreerde tannines en vanilletonen van het hout. Complex, pakkend en fluwelig zacht.

vinificatie

De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op rvs-tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.