Sandrone - Barolo Le Vigne

Nog %1 beschikbaar
Sandrone Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItal . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Sandrone
Land Italië

Details

2010. Deze Le Vigne heeft evenals de andere Barolo (Cannubi Boschis) van Luciano Sandrone wereldfaam. En ook deze Le Vigne scoort ieder jaar hoge punten bij de beroemde wijnschrijvers. Ooit een vernieuwer behoort Luciano Sandrone nu tot de gevestigde orde. Zijn Barolo's zijn verfijnd, fruitig en elegant en al jong drinkbaar, maar hebben onmiskenbaar het karakteristieke van een Barolo (viooltjes, aardsheid, tannines). æLe VigneÆ is in tegenstelling tot de Cannubi Boschis gemaakt van druiven uit verscheidene (top)wijngaarden. Donkerrood van kleur, een prachtige neus denk aan aardbeien, viooltjes, rode kersen maar ook donker bessenfruit en zelfs pruimen. Als een balletdanseres, heel elegant en verfijnd met complex figuren in een choreografie van lichtrood- en donkerrood fruit (aardbeien, cranberry, pruim), truffel, mineraliteit, cacao-bonen en stevige maar beheerste tannines in een kittig Frans eiken jasje. Complex, gelaagd, rijk en verfijnd en prachtig van structuur. Geweldige lengte. Van tevoren karaferen. Beperkt verkrijgbaar.

smaakimpressie

Donker robijnrood van kleur. Indrukwekkende neus met een groot scala aan florale (droge rozen, eucalyptus) en rijp fruitige (pruimen, bramen) aroma’s, ondersteund door goed geïntegreerde houttonen, een hint van tabak en specerijen. Bijzonder elegant, uitstekend in evenwicht, goed versmolten tannines, fluweelzachte, bijna milde structuur, veel sap en een lange, zwoele finale met nuances van drop en rijp fruit.

vinificatie

De druiven van elk van de vier wijngaarden worden apart gevinifieerd. De inweking duurt 9-10 dagen in RVS tanks, de alcoholische gisting 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. In dezelfde vaten volgt een opvoeding van 18 maanden. De assemblage van de diverse cuvées vindt plaats in de zomer van het tweede opvoedingsjaar. Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles voor het verkocht mag worden.