Sandrone - Nebbiolo d'Alba Valmaggiore

€ 39,95
Nog %1 beschikbaar
Sandrone Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItal . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Sandrone
Land Italië

Details

Ooit was hij een vernieuwer nu behoort Luciano Sandrone tot de gevestigde orde. Zijn Barolo's zijn verfijnd, fruitig en elegant en al jong drinkbaar, dat geldt ook voor deze Nebbiolo d'Alba Valmaggiore die minstens zo goed is als menige Barolo, maar mag niet zo heten want Valmaggiore ligt net buiten het herkomstgebied van Barolo. Verder heeft ie alle kenmerkende karakteristieken van een Barolo (viooltjes, aardsheid, tannines). Lichtrood van kleur, kersen- en bessenfruit in de neus, wat florale tonen en die typische mineralige geur van het terroir. Aromatisch, complex, gelaagd, rijk en verfijnd en prachtig van structuur. Van tevoren karaferen.

smaakimpressie

Zeer uitnodigende rode kleur. Florale en fruitige tonen (kleine rode bessen, bramen, frambozen) domineren de neus, met een hint van goed geïntegreerd hout. Complex, rijk, fruitig en elegant in de mond. Klassiek voorbeeld van een uitstekende nebbiolo wijn.

vinificatie

De inweking van de druiven duurt 9-10 dagen, de alcoholische gisting 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats op grote Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter, allemaal een jaar oud. Op dezelfde vaten worden de jonge wijnen 12 maanden opgevoed, daarna nog 9 maanden op fles.