Jesus Artajona Serrano, Wijnartiest

“Dat ik ooit wijnmaker ben geworden, komt door de liefde. Via allerlei omwegen ontmoette ik een heel lief meisje uit de buurt van Bordeaux, werd verliefd, zocht een baantje en iets in de wijnwereld leek me wel wat. Na een paar stages, onder andere bij Paul Pontallier, de wijnmaker van Château Margaux, was ik verkocht en ging ik van start met een studie wijnwetenschappen aan de universiteit van Bordeaux. Mijn eerste baan was bij Miguel Torres, waar ik 6 jaar heb gewerkt. Een fantastische leerschool, want Torres was en is nog steeds een van de beste wijnbedrijven als het gaat om innovatie en ontwikkeling.”


Jesus Artajona Serrano


“Eind 1991 maakte ik overstap naar Bodega Enate. Vanaf dag één heb ik me hier als een vis in het water gevoeld. Er is me alle gelegenheid geboden om te investeren in mensen, kennis, techniek en innovatie. Ik heb hier namelijk niet te maken met een boekhouder die bij elke uitgave gaat steigeren, maar met mensen die het besef hebben dat kwaliteit er echt toe doet.”

Kijk hier voor alle wijnen van Bodega Enate in ons assortiment.