Onze duurzame boeren - Losada

 

Essentiële geuren en smaken
Natuurlijk ecosysteem
Substantiële verbetering van de wijnbouw

"Wij zijn overtuigde aanhangers van het principe om in de wijngaard en tijdens de vinificatie zo min mogelijk in te grijpen, omdat we oprecht geloven dat wijnbouw langs de natuurlijke weg altijd het beste uit het terroir in de wijn tot uitdrukking brengt. Het geeft in onze wijnen in ieder geval alle ruimte aan de meest essentiële, karakteristieke geuren en smaken van onze mencia en godellodruiven, in combinatie met de puurheid van Bierzo.

We zien en merken dat door het natuurlijke ecosysteem in de wijngaard, vooral door de aanwezigheid van wilde planten, de bodem zichzelf veel beter in balans houdt. In de vinificatie is duidelijk merkbaar dat de vergisting makkelijker verloopt, dat de lie ‘schoner’ is en we veel minder sulfiet hoeven te gebruiken. En dus dat de wijn puurder blijft. Het effect is dat de aroma’s in de wijnen ook veel puurder en daardoor veel expressiever zijn. De druif komt echt tot zijn recht, net zoals de verschillen tussen de diverse wijngaarden. En de wijnen rijpen beter, hebben rondere tannines, worden completer en krijgen een mooiere complexiteit.

Ik denk dat we hier in deze streek (het gebied rondom Cacabelos in de provincie León, red.) de komende jaren enkele van de beste wijnen van de wereld kunnen maken. De combinatie van landschap, druivenrassen en klimaat schept de condities; duurzame wijnbouw moet het mogelijk maken. Want het lijdt geen twijfel dat duurzaam werken een substantiële verbetering van de wijnbouw betekent, zowel waar het gaat om de ecologische aspecten als om de kwaliteit van de wijn.”

 

Kijk in ons assortiment voor de wijnen van Losada