Casarena - Malbec 505

€ 11,95
Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Malbec
Afsluiting Kurk
Regio Mendoza
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casarena
Land Argentinië

Details

Casarena - Malbec 505 is een wijn uit de Mendoza-regio in Argentinië, gemaakt van 100% Malbec druiven. De wijn wordt geproduceerd door Casarena, een wijnbedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen van Malbec-druiven. Deze specifieke wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de 505 hectare grote wijngaard van het bedrijf. De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een zorgvuldige selectie voordat ze worden verwerkt. De wijn heeft een diep paarse kleur en een aroma van zwarte bessen, cassis en specerijen. In de smaak vindt men tonen van zwarte bessen, cassis, chocolade en specerijen, met een zachte tannine afwerking. Casarena - Malbec 505 is een volle, krachtige wijn die goed past bij gegrilde vleesgerechten, gerechten met een grote hoeveelheid kruiden en kaas. Deze wijn wordt bekroond met prijzen en geroemd door wijnschrijvers en sommeliers. Het is een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige Malbec wijn.

smaakimpressie

Paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en iets van bramen. In het smaakpalet tonen van rijp zwart fruit en een hint van vanille, die gepaard gaan met een fruitige afdronk met zachte tannines en de juiste zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig ontsteeld en krijgen ze een 4 dagen durende koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in temperatuurgecontroleerde (26°C) roestvrijstalen tanks. 2 weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 4 maanden wordt de wijn geassembleerd en na minimale filtering gebotteld.