Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk de rijke geschiedenis en tradities van deze streek in ere houden. Dat doen ze niet alleen met het wijnhuis, maar ook met de oude wijnstokken die hier nog te vinden zijn. Mendoza is hét Argentijnse wijngebied met de meest bekroonde wijnen en daar draagt Casarena graag een steentje aan bij. Casarena volgt een ander pad dan de meeste wijnhuizen. In plaats van op zoek te gaan naar onontdekte terroirs op nieuwe locaties, zoals de Uco-vallei, blijft het wijnhuis in thuisregio Luján de Cuyo, een plek met een rijke geschiedenis en unieke microterroirs. De wijnmaker, Leandro Azin, maakt uitzonderlijke kwaliteitswijnen die de typiciteit van het gebied weten te vangen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

 • € 29,95
  +6
 • € 11,95
  +6
 • € 29,95
  +6
 • € 46,00
  +6
 • € 46,00
  +6
 • € 46,00
  +6
 • € 11,95
  +6
 • € 29,95
  +6
 • € 29,00
  +6
 • € 14,95
  +6
 • € 18,50
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  11 producten

  De wijngaarden van Casarena

  De wijngaarden van Argentinië spreken misschien minder tot de verbeelding dan de wijngaarden van Frankrijk. Een van de bekendste subregio’s binnen Mendoza is Luján de Cuyo, dat weer onder te verdelen is in verschillende zones, waaronder Pedriel en Agrelo. Luján de Cuyo ligt aan de voet van het Andesgebergte, wat een enorm effect op het terroir heeft. Het hete, droge klimaat wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden. De wijngaarden van Casarena liggen op zo’n 1000 meter boven zeeniveau. Het warme klimaat zorgt voor rijpe druiven, die veel suikers hebben en dus wijnen opleveren met een hoog alcoholpercentage. De hoge ligging zorgt er echter weer voor dat de zuren behouden blijven. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is aanzienlijk en dat is precies waar bijvoorbeeld malbec zo goed bij gedijt.Casarena beschikt over in totaal bijna 300 hectare aan wijngaarden. Ze hebben één wijngaard, Jamilla’s Vineyard, in Pedriel en drie wijngaarden in Agrela: Naoki’s Vineyard, Lauren’s Vineyard en Owen’s Vineyard. Elke wijngaard beschikt over unieke eigenschappen als het gaat om microklimaat, bodemsoort en leeftijd. Owen’s Vineyard wordt ook wel ‘the survivor’ genoemd, omdat de wijnstokken van deze wijngaard dateren uit 1930.

  De wijnen van Casarena

  De wijngaarden liggen strategisch verspreid door Luján de Cuyo. Ieder hebben ze hun eigen bijzondere kenmerken. De wijngaard in de subregio Pedriel heeft een rotsachtige bodem, wat pittige, aromatische Malbec-wijnen oplevert met veel rood fruit en een steenachtige mineraliteit. Om deze kenmerken maximaal naar voren te laten komen, maakt Casarena een aantal ‘single vineyard’-wijnen. De Malbec Single Vineyard Jamilla’s Vineyard is een prachtig voorbeeld van een elegante Malbec, barstensvol rood fruit en mooie frisse zuren. De wijnen die afkomstig zijn van Agrelo, ten zuiden van Pedriel, zijn geconcentreerder, voller en steviger van smaak door de alluviale kleibodems die de regio kent. Van Lauren’s Vineyard wordt een 100% Cabernet Franc gemaakt, een intense, gestructureerde wijn met aroma’s van rood en zwart fruit. Kenmerkend voor cabernet franc zijn de groene tonen, die hier heel mooi tot uiting komen in een subtiele hint van geroosterde paprika. Een prachtige expressie van de druif.