Casarena - Cabernet Franc Single Vinyard Lauren's Vinyard

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Cabernet Franc
Afsluiting Kurk
Regio Mendoza
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Casarena
Land Argentinië

Details

Casarena is een wijnmakerij gelegen in de regio Luján de Cuyo, Argentinië, die bekend staat om zijn Malbec wijnen. Malbec Lauren's Vineyard is een specifieke botteling van deze wijnmakerij die wordt gemaakt van druiven uit de Lauren's Vineyard, een specifieke wijngaard in de regio. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste Malbec's die Casarena produceert, met aroma's van zwarte bessen, zwarte kersen, chocolade en specerijen. Deze wijn heeft een volle body, goede tannines en een lange afdronk. Malbec Lauren's Vineyard is een wijn die goed past bij gegrild vlees, kaas en gerechten met een stevige smaak.

smaakimpressie

Diep, intens robijnrrood van kleur. In de neus intense aroma’s van cassis, frambozen, geroosterde rode paprika, witte peper, versgebrande koffie en grafiet. In het smaakpalet tonen van rijp bessenfruit en tonen van bittere chocolade en vanille, die gepaard gaan met een lang aanhoudende afdronk met rijpe tannines en verfijnde zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig in verschillende plukgangen geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte volgt een tweede selectie en worden de druiven voorzichtig ontsteeld. Dan krijgen ze een 6 tot 8 dagen durende koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in temperatuurgecontroleerde (26°C) roestvrijstalen tanks. 3 weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld.