Casarena - Malbec Estate

€ 14,95
Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Malbec
Afsluiting Kurk
Regio Mendoza
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Casarena
Land Argentinië

Details

De Casarena - Malbec Estate (voorheen Winemaker's Selection) is een premium wijn uit Argentinië, gemaakt van de Malbec druif. De druiven worden geoogst uit de Uco Valley, een van de beste wijngebieden van Argentinië. De wijn wordt gemaakt door de ervaren wijnmaker, Santiago Achaval, die er een grote reputatie op heeft gebouwd met zijn premium wijnen. De wijn heeft een intense, donkere kleur en een complex aroma van cassis, zwarte bessen, chocolade en specerijen. Het smaakpalet is vol en rijk, met tonen van cassis, kruiden, chocolade en een fijne tannine structuur. De afdronk is lang en elegant. De Casarena - Malbec Winemaker's Selection is een geweldige wijn om te serveren bij gegrild vlees, pasta's met een stevige saus of een goede kaasplank. Het wordt aanbevolen om de wijn minstens een half uur voor het serveren te laten decanteren om de aroma's en smaken ten volle te kunnen proeven.

smaakimpressie

Diep robijnrode kleur met een zweem van paars. In de neus aroma’s van bessen, frambozen, kaneel en iets van ceder. In het smaakpalet tonen van rijp roodzwart fruit en tonen van kruidnagel en vanille, die gepaard gaan met een sappige afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig ontsteeld en krijgen ze een korte koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt de alcoholische gisting met wilde (druifeigen) gisten in temperatuurgecontroleerde (26°C) roestvrijstalen tanks. 2 weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld.