Cultusboni - Chianti Classico Roberto Stucchi

€ 19,50
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono

Wijnresort in Toscane

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Badia a Coltibuono
Land Italië

Details

Deze Chianti Classico Roberto Stucchi is vernoemd naar de wijnmaker van het domein en is de broer van de eigenaresse Emanuela Stucchi. Uit het historische hartje van de Chianti streek, Chianti Classico (herkenbaar aan het Gallo Nero logo op de hals van de fles). Granaatrood van kleur met wat flarden paars. Redelijk expressief qua neus, waarbij het zwoele rijpe kersenfruit de overhand heeft. In de smaak is het in vergelijking met de Chianti Classico iets meer door rijp fruit gedomineerd, wel heel verleidelijk en vooral sappig kersenfruit, ook hier de aardse tonen en hints van truffel, leer en koffie. De wijn is wat dikker en smeuïger van t extuur dan de Chianti Classico. Rijpe kersenbitters in de afdronk. Voor de liefhebbers van een klassiek fruitige Chianti Classico. Heerlijk.

smaakimpressie

Intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rijp fruit, viooltjes, irissen en specerijen. De smaak is vol, zacht, met een evenwichtige zuurgraad, een goede aromatische kracht en een zuivere, persistente finale.

vinificatie

De streng geselecteerde druiven zijn afkomstig van diverse wijngaarden en worden apart gevinifieerd, deels bij de druivenleveranciers, deels in de eigen wijnkelders. Na de gisting worden de jonge wijnen nog enkele maanden op hout opgevoed (deels grote vaten, deels barriques, beide van Frans eikenhout). De geassembleerde wijn wordt dan enige tijd op fles opgelegd voor het op de markt mag komen.