Bailly-Reverdy - Sancerre Le Pierrier la Chapelle

€ 27,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Bailly-Reverdy Domaine Bailly-Reverdy maakt karaktervolle wijnen die tot de top van Sancerre behoren. De witte wijn, afkomstig van de beroemde wijngaard Les Monts Damnés, werd door wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek over sauvignon blanc beoordeeld als de beste wijn. Prachtige, droge terroirwijne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Bailly-Reverdy
Land Frankrijk

Details

Bailly-Reverdy is een wijnproducerend bedrijf gevestigd in het Franse wijngebied Sancerre. Het produceert wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc druiven, waaronder de Sancerre Le Pierrier la Chapelle. De Sancerre Le Pierrier la Chapelle is een witte wijn gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven, afkomstig van een specifieke wijngaard genaamd Le Pierrier. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Dankzij een koele vergisting wordt de aromatische expressie van het terroir mooi doorgegeven aan de wijn. Het is dan ook Sancerre zoals het hoort te zijn: sappig, fruitig en mineraal. En met een verkwikkende frisheid. Maar wie zijn wij om reclame te maken voor deze fantastische wijn als we in Robert Parker de ultieme advocaat hebben: "One of Sancerre's Best Producers **** (Outstanding)" - Robert Parker De wijn heeft een rijke smaak met tonen van citrus, groene appel en mineralen. Het is een droge wijn met een frisse afdronk en een goede structuur. De Sancerre Le Pierrier la Chapelle is een goede keuze om te serveren bij visgerechten, gevogelte en geitenkaas.

smaakimpressie

Sancerre zoals het hoort te zijn, fris, fruitig en mineraal, sappig en droog, met een verkwikkend en eetlustopwekkend zuurtje.

vinificatie

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van diverse terroirs. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Dankzij een koele vergisting wordt de aromatische expressie van het terroir goed vertolkt.

Meer van deze producent: