Bailly-Reverdy - Sancerre Rouge

Nog %1 beschikbaar
Domaine Bailly-Reverdy Domaine Bailly-Reverdy maakt karaktervolle wijnen die tot de top van Sancerre behoren. De witte wijn, afkomstig van de beroemde wijngaard Les Monts Damnés, werd door wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek over sauvignon blanc beoordeeld als de beste wijn. Prachtige, droge terroirwijne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine Bailly-Reverdy
Land Frankrijk

Details

2013.Sancerre. Van de hand van één van de absolute tophuizen van de regio komt deze heerlijke rode Sancerre. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de Terres Blanches en Caillottes terroirs. Na de vergisting wordt de jonge wijn op vooral oudere eikenhouten vaten gerijpt. Dat maakt het een frisse en sappige rode wijn die dankzij de opvoeding op hout en de mineraliteit extra diepte en complexiteit heeft. Erg elegant! Tip:koel geschonken (12°C) is deze wijn een prima keuze bij gegrilde zeevis en zelfs bij gebakken riviervis.

smaakimpressie

Robijnrode kleur, fris en fruitig in de neus, met aroma’s van klein rood fruit. In de mond is de wijn fris, sappig, fruitig en goed in evenwicht. De opvoeding op hout en de mineraliteit van de bodem geven deze wijn extra diepte en complexiteit. Finesse, zuiverheid en elegantie tot de laatste slok.

vinificatie

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de Terres Blanches en Caillottes terroirs (zie boven). Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Na de vergisting wordt de jonge wijn op (voornamelijk gebruikte) vaten van eikenhout opgevoed.