Bailly-Reverdy - Sancerre Les Monts Damnés

€ 36,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine Bailly-Reverdy Domaine Bailly-Reverdy maakt karaktervolle wijnen die tot de top van Sancerre behoren. De witte wijn, afkomstig van de beroemde wijngaard Les Monts Damnés, werd door wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek over sauvignon blanc beoordeeld als de beste wijn. Prachtige, droge terroirwijne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Bailly-Reverdy
Land Frankrijk

Details

Van die verdoemde berg. Een wijn die de diversiteit van de Sancerre zo mooi vertolkt. De druiven voor deze wijn zijn namelijk afkomstig van diverse terroirs in het gebied. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Dankzij een koele vergisting wordt de aromatische expressie van het terroir mooi doorgegeven aan de wijn. Het is dan ook Sancerre zoals het hoort te zijn: sappig, fruitig en mineraal. En met een verkwikkende frisheid. Maar wie zijn wij om reclame te maken voor deze fantastische wijn als we in Robert Parker de ultieme advocaat hebben: "One of Sancerre's Best Producers **** (Outstanding)" - Robert Parker

smaakimpressie

Zeer klassieke Sancerre volgens het oude boekje… Rijpe fruitigheid met kenmerkende aroma’s van citrusvruchten, kruisbessen en cassis, verkwikkend zuur, volop mineraliteit, mondvullende en rijpe smaak, romig en licht kruidig met verfijnde ondertonen van gist. Lange, elegante, frisse en minerale finale.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. De wijn ondergaat een koele gisting en opvoeding op hout. Om de delicate eigenschappen van terroir en druif te behouden wordt er geen of nauwelijks nieuw hout gebruikt.

Meer van deze producent: