Félines Jourdan - Chardonnay

€ 8,50
Nog %1 beschikbaar
Jourdan Claude Jourdan maakt werkelijk een prachtige serie wijnen. In onze optiek is zij de beste wijnmaakster van de regio. Mooie, zuivere wijnen met een ziel! Haar paradepaardje is de Picpoul de Pinet van de gelijknamige lokale picpouldruif. In vele vergelijkende proeverijen wint deze wijn het v . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Producent Jourdan
Land Frankrijk

Details

Félines Jourdan - Chardonnau is een witte wijn uit de regio Languedoc-Roussillon in Frankrijk. Het zijn stuk voor stuk mooie, zuivere wijnen met een ziel! Zo ook deze frisse en elegante chardonnay, met een neus van verleidelijke zomer bloesem en citrus fruit. In de mond is deze wijn lekker jeugdig, met vers fruit als peer, appel en citrus. Een wijn met een mooie balans.

smaakimpressie

Gele kleur met lichte groentinten. Elegante en fris aromatische neus, met kenmerkende aroma’s van witte bloemen, perzik en citrusvruchten. Op de tong is het een frisse, ronde, elegante, mondvullende wijn, met een volle fruitigheid en sappige ruggengraat. Fraaie elegante finale met aroma’s van citrusfruit, perzik en abrikoos.

vinificatie

De perfect rijpe druiven worden mechanisch geoogst om het frisse fruit optimaal te kunnen behouden. Na het ontstelen worden de druiven pneumatisch geperst. Na 48 uur worden de sappen overgeheveld en gelucht, waarna de langzame gisting gedurende 6 weken bij 17- 18°C plaats vindt in RVS tanks. Na de gisting rust de jonge wijn nog 3 maanden op zijn fijne bezinksel om meer complexiteit op te bouwen en wat meer resistentie voor zuurstof te ontwikkelen alvorens te worden geklaard, gefilterd en gebotteld.