Félines Jourdan - Picpoul de Pinet

€ 10,95
Nog %1 beschikbaar
Jourdan Claude Jourdan maakt werkelijk een prachtige serie wijnen. In onze optiek is zij de beste wijnmaakster van de regio. Mooie, zuivere wijnen met een ziel! Haar paradepaardje is de Picpoul de Pinet van de gelijknamige lokale picpouldruif. In vele vergelijkende proeverijen wint deze wijn het v . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Picpoul
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Jourdan
Land Frankrijk

Details

Félines Jourdan is een wijnproducent uit de regio Languedoc-Roussillon in Frankrijk. De wijngaard van Félines Jourdan ligt in de streek Picpoul de Pinet, een subregio in de Languedoc die bekend staat om de productie van de druivensoort Picpoul. De Picpoul druif is een oud ras dat al sinds de 16e eeuw in de streek wordt aangeplant en het is de enige druif die toegestaan is in de wijnen van Picpoul de Pinet. De wijnen van Félines Jourdan zijn zeer verfijnd en hebben een frisse smaak met aroma's van citrus en appel. Ze zijn perfect om te drinken bij visgerechten, zeevruchten en gegrild vlees. De wijngaard van Félines Jourdan is opgebouwd uit klei- en kalkachtige bodems en de druiven worden handmatig geoogst. De wijnen van Félines Jourdan worden geproduceerd met de modernste technologie en de oogst wordt zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Félines Jourdan is een toonaangevende producent van Picpoul de Pinet wijnen en is zeker een bezoek waard voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en verfijnde wijnervaring.

smaakimpressie

Lichte, heldere goudgele kleur met een groen zweempje. Zeer expressieve neus met aroma’s van witte vruchten, exoten, anijs, lindebloesem, kamperfoelie, acacia en mineraliteit. Zeer fris en levendig in aanzet, goed van structuur, breed, aangenaam, harmonieus op de tong. Lange finale, complex, zuiver, met een verfrissende exotische ondertoon.

vinificatie

De volrijpe trossen worden ontsteeld, waarna de druiven pneumatisch worden geperst. Na 48 uur wordt de most geklaard door middel van een koude behandeling. De gisting vindt plaats in rvs-tanks gedurende 1,5 tot 2 maanden bij 17 tot 18°C. De jonge wijn wordt 3 maanden op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) opgevoed in rvs-tanks.