Félines Jourdan - Picpoul de Pinet

€ 10,95
Nog %1 beschikbaar
Jourdan Claude Jourdan maakt werkelijk een prachtige serie wijnen. In onze optiek is zij de beste wijnmaakster van de regio. Mooie, zuivere wijnen met een ziel! Haar paradepaardje is de Picpoul de Pinet van de gelijknamige lokale picpouldruif. In vele vergelijkende proeverijen wint deze wijn het v . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Picpoul
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Jourdan
Land Frankrijk

Details

Met deze Picpoul de Pinet maakt Félines Jourdan al jaren achtereen furore. Lichtgeel met een groene zweem, een expressief aromatische neus met bloemenaroma's, witfruit en exotisch fruit en hints van venkel en anijs. Altijd weer bijzonder deze picpouldruif, de wijn start met een pittige aanzet gevolgd door een zacht en rond mondgevoel, maar wel droog, fris en fruitig, met fijne zuren en weer die heerlijk ziltige minerale tonen verweven met hints van anijs en acacia. Lange afdronk. Deze combinatie maakt de wijn bijzonder geschikt voor visgerechten en/of schaal- en schelpdieren. Maar zonder kan ook!

smaakimpressie

Lichte, heldere goudgele kleur met een groen zweempje. Zeer expressieve neus met aroma’s van witte vruchten, exoten, anijs, lindebloesem, kamperfoelie, acacia en mineraliteit. Zeer fris en levendig in aanzet, goed van structuur, breed, aangenaam, harmonieus op de tong. Lange finale, complex, zuiver, met een verfrissende exotische ondertoon.

vinificatie

De volrijpe trossen worden ontsteeld, waarna de druiven pneumatisch worden geperst. Na 48 uur wordt de most geklaard door middel van een koude behandeling. De gisting vindt plaats in rvs-tanks gedurende 1,5 tot 2 maanden bij 17 tot 18°C. De jonge wijn wordt 3 maanden op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) opgevoed in rvs-tanks.