Lafarge Vial - Chiroubles

€ 35,00
Nog %1 beschikbaar
Lafarge Vial Domaine Lafarge-Vial is een nieuw hoofdstuk in de avonturen van Frédéric Lafarge en zijn vrouw Chantal Lafarge-Vial. Frédéric is een bekende speler in Volnay, waar hij klassieke bourgognes maakt onder de naam Chateau Lafarge. In 2014 besluit het echtpaar dat het tijd wordt voor een vol . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Lafarge Vial
Land Frankrijk

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, frambozen, krentjes en lelies. In het smaakpalet tonen van klein roodzwart fruit, zoethout en chocola, die gepaard gaan met een satijnige afdronk met verfijnde, rijpe tannines.

vinificatie

De Chiroubles van Domaine Lafarge Vial komt van een perceel dat 0,35 hectare groot is met stokken die in 1969 geplant zijn. Eind september worden de druiven geoogst. Na een strenge selectie wordt 15% van de trossen intact gelaten en de rest onsteeld en licht gekneusd. Na een korte koude inweking laat men de druiven temperatuurgecontroleerd, zonder toevoeging van zwavel, de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.