Lafarge Vial - Fleurie 'Clos Vernay'

€ 44,00
Nog %1 beschikbaar
Lafarge Vial Domaine Lafarge-Vial is een nieuw hoofdstuk in de avonturen van Frédéric Lafarge en zijn vrouw Chantal Lafarge-Vial. Frédéric is een bekende speler in Volnay, waar hij klassieke bourgognes maakt onder de naam Chateau Lafarge. In 2014 besluit het echtpaar dat het tijd wordt voor een vol . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Lafarge Vial
Land Frankrijk

Details

Lafarge Vial - Fleurie 'Clos Vernay' is een wijn uit de Franse streek Beaujolais. Het is een wijn gemaakt van de Gamay druif en wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit de Fleurie regio. De wijn wordt geproduceerd in de Clos Vernay wijngaard, een kleine, privé-eigendom van de Lafarge Vial familie. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en een aroma van rijpe aardbeien en kersen, met een hint van kruiden zoals rozemarijn en tijm. In de smaak is de wijn zacht en sappig met een goede balans tussen zuren en tannines. De afdronk is lang en vol. De Lafarge Vial - Fleurie 'Clos Vernay' is een wijn die het beste geserveerd wordt bij gerechten met vlees, zoals rundvlees, lam of konijn. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met kaasplanken.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, pruimen, viooltjes, cacao en iets van bosgrond. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, specerijen en een hint van vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met nobele tannines.

vinificatie

De Fleurie Clos Vernay van Domaine Lafarge Vial komt van het perceel Clos Vernay, dat 1,33 hectare groot is met stokken die in 1975 en 1980 geplant zijn. Eind september worden de druiven geoogst. Na een strenge selectie wordt 15% van de trossen intact gelaten en de rest onsteeld en licht gekneusd. Na een korte koude inweking laat men de druiven temperatuurgecontroleerd, zonder toevoeging van zwavel, de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.