Lafarge Vial - Fleurie Clos Vernay
€ 41,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Gamay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Beaujolais |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Lafarge Vial |
Land | Frankrijk |
Details
Lafarge Vial - Fleurie 'Clos Vernay' is een wijn uit de Franse streek Beaujolais. Het is een wijn gemaakt van de Gamay druif en wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit de Fleurie regio. De wijn wordt geproduceerd in de Clos Vernay wijngaard, een kleine, privé-eigendom van de Lafarge Vial familie. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en een aroma van rijpe aardbeien en kersen, met een hint van kruiden zoals rozemarijn en tijm. In de smaak is de wijn zacht en sappig met een goede balans tussen zuren en tannines. De afdronk is lang en vol. De Lafarge Vial - Fleurie 'Clos Vernay' is een wijn die het beste geserveerd wordt bij gerechten met vlees, zoals rundvlees, lam of konijn. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met kaasplanken.
smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, pruimen, viooltjes, cacao en iets van bosgrond. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, specerijen en een hint van vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met nobele tannines.
vinificatie
De Fleurie Clos Vernay van Domaine Lafarge Vial komt van het perceel Clos Vernay, dat 1,33 hectare groot is met stokken die in 1975 en 1980 geplant zijn. Eind september worden de druiven geoogst. Na een strenge selectie wordt 15% van de trossen intact gelaten en de rest onsteeld en licht gekneusd. Na een korte koude inweking laat men de druiven temperatuurgecontroleerd, zonder toevoeging van zwavel, de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.