Lafarge Vial - Côte de Brouilly
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Gamay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Beaujolais |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Lafarge Vial |
Land | Frankrijk |
Details
Lafarge Vial - Côte de Brouilly is een wijn afkomstig uit de Brouilly wijnstreek in de Beaujolais regio in Frankrijk. Het is een rode wijn gemaakt van de Gamay druif. Deze wijn wordt geproduceerd door Château Lafarge Vial, een wijnmakerij die al meer dan 150 jaar bestaat en die bekend staat om de hoge kwaliteit van haar wijnen. De Côte de Brouilly wijn heeft een mooie robijnrode kleur en een aroma van rijpe rode bessen zoals aardbeien en kersen, met een hint van specerijen. In de smaak is hij zacht en rond, met een goede balans tussen zuur en tannine. Deze wijn is het best te drinken bij gerechten met rood vlees of kaas. Het is ook een goede keuze om te drinken als aperitief of bij een feestmaal. In algemene zin wordt gezegd dat de wijnen uit de Brouilly wijnstreek bekend staan om hun fruitige smaak en hun goede prijs-kwaliteit verhouding. Lafarge Vial - Côte de Brouilly is een goede representatie van deze kenmerken en is een uitstekende keuze voor wijn liefhebbers die op zoek zijn naar een toegankelijke en smakelijke rode wijn.
smaakimpressie
Robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, aarbeien, chocolade, krentjes en iets van tabak. In het smaakpalet tonen van klein zwart fruit, cacao en een hint van peper, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met verfijnde maar aanwezige tannines.
vinificatie
De Côte de Brouilly van Domaine Lafarge Vial komt van een perceel dat 0,66 hectare groot is met stokken die in 1968 geplant zijn. Eind september worden de druiven geoogst. Na een strenge selectie wordt 25% van de trossen intact gelaten en de rest onsteeld en licht gekneusd. Na een korte koude inweking laat men de druiven temperatuurgecontroleerd, zonder toevoeging van zwavel, de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.