iLauri - Avalos Pecorino

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pecorino
Afsluiting Kurk
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Producent Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

De pecorinodruif zien we steeds vaker opduiken en wordt terecht steeds poulairder. Kruidig spicy wijn in een ietwat rijpe stijl afkomstig uit de heuvels aan de Adriatische kust met kalkrijke bodems. Frisgeurig en kruidig in het glas. Soepele stijl met citrus- en tropisch fruit met groenkruidige ondertoon, heerlijke lunchbegeleider. Mooie flesuitmonstering trouwens. Persbericht van Ilauri mei 2015: iLauri Avalos 2014 - Pecorino Colline Pescaresi IGP We are pleased to inform you that iLauri Avalos 2014 has been awarded a GOLD MEDAL in the prestigious 2015 Concours Mondial de Bruxelles, now in its 21st edition. Founded in 1994, the Concours Mondial de Bruxelles has since then achieved the status of a world wine tasting championship and reputed an industry standard. Over 8,000 wines from 45 countries were judged by the international jury. Sommeliers, wine buyers, importers, journalists and wine writers - in all 310 wines and spirits tasters representing 40 nationalities - gathered for 3 days to judge this year's entries. The diverse range both of entries and backgrounds of the tasters themselves is one of the archetypal features of a competition that in just a few years has emerged as a world wine and spirits 'tasting championship'.

smaakimpressie

Verfijnde en uitbundige neus van appel- en perenfruit, met minerale tonen maar tevens indrukken van jasmijn en voorjaarsbloemen. De smaak is levendig, sappig en verfrissend, met een tintelende mineraliteit van de steenachtige ondergrond.

vinificatie

De wijngaard met pecorinostokken werd in 2004 aangeplant en ligt op 350 meter boven zeeniveau. Tijdens de oogst, medio september, vindt in de wijngaarden een zorgvuldige druivenselectie plaats. Bij binnenkomst worden de druiven ontsteeld. Dan volgt een koude maceratie (inweking van de ontsteelde druiven) en vervolgens een zachte persing. De geklaarde most krijgt een temperatuurgecontroleerde vergisting op 16°C gedurende een periode van 12 dagen.

Meer van deze producent: