iLauri - Avalos Pecorino

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pecorino
Afsluiting Kurk
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

iLauri - Avalos Pecorino is een witte wijn gemaakt van de Pecorino druif, die voornamelijk te vinden is in de Abruzzo regio in Italië. De druif is bekend om zijn frisheid en minerale tonen. De wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis iLauri, dat gevestigd is in de stad Atessa in de Abruzzo regio. De Avalos Pecorino wordt gemaakt met druiven die handmatig worden geoogst en vervolgens zorgvuldig geselecteerd. De wijn rijpt gedurende een beperkte periode op stalen tanks, waardoor de frisheid en minerale tonen behouden blijven. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van citrus, groene appel en mineralen. In de smaak is hij fris, droog en mineralig met tonen van citrus en groene appel. De Avalos Pecorino is een perfecte wijn om te serveren bij visgerechten, salades en schaaldieren.

smaakimpressie

Verfijnde en uitbundige neus van appel- en perenfruit, met minerale tonen maar tevens indrukken van jasmijn en voorjaarsbloemen. De smaak is levendig, sappig en verfrissend, met een tintelende mineraliteit van de steenachtige ondergrond.

vinificatie

De wijngaard met pecorinostokken werd in 2004 aangeplant en ligt op 350 meter boven zeeniveau. Tijdens de oogst, medio september, vindt in de wijngaarden een zorgvuldige druivenselectie plaats. Bij binnenkomst worden de druiven ontsteeld. Dan volgt een koude maceratie (inweking van de ontsteelde druiven) en vervolgens een zachte persing. De geklaarde most krijgt een temperatuurgecontroleerde vergisting op 16°C gedurende een periode van 12 dagen.