ILauri - Le Pinciaie Montepulciano d'Abruzzo

€ 14,50
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Montepulciano
Afsluiting Schroefdop
Regio Abruzzen
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

ILauri - Le Pinciaie Montepulciano d'Abruzzo is een rode wijn uit de regio Abruzzo in Italië. Deze wijn wordt gemaakt van de Montepulciano druif, een van de meest populaire druivenrassen in de regio. De wijn wordt gekenmerkt door zijn volle smaak met aroma's van rijpe zwarte bessen, kruiden en een vleugje specerijen. Hij heeft een aardse ondertoon en een zachte tannine structuur. De wijn wordt voornamelijk gedronken bij gegrild vlees, pasta en harde kazen. Het is aanbevolen om de wijn een paar minuten te decanteren voordat je hem serveert om de aroma's en smaken optimaal te laten ontwikkelen. De ILauri - Le Pinciaie Montepulciano d'Abruzzo wordt geproduceerd door het wijnhuis ILauri, een familiebedrijf dat al generaties lang wijnen maakt in de regio Abruzzo. Het wijnhuis staat bekend om zijn kwaliteitswijnen die de tradities en technieken van de regio respecteren.

smaakimpressie

De wijn heeft een mooie, diepe volle rode kleur met paarse accenten. De intense geur van rijp rood fruit, zoals zwarte kersen en bramen, wordt vergezeld door die van chocolade en zachte kruidige houttonen. De smaakaanzet is zwoel met een rijke mondvullende ontwikkeling, een fluwelen kracht met rijp rood fruit waarin de geurkenmerken terugkomen.

vinificatie

Tijdens de oogst, medio oktober, vindt in de wijngaarden een zorgvuldige druivenselectie plaats. Bij binnenkomst worden de druiven ontsteeld en volgt de temperatuurgecontroleerde vergisting voor een periode van 10 dagen. Regelmatig is er een ‘remontage’: de wijn onder uit de tank wordt teruggepompt over de schillenkoek, die bovenop is komen drijven, om zo meer kleur en smaak uit de druiven te halen. De wijn rijpt 12 maanden op Franse eiken barriques met een inhoud van 225 liter. Le Pinciaie wordt alleen in de beste jaren gemaakt.