Masseria Li Veli - Malvasia Nera

€ 21,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Malvasia Nera
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli is een wijnbedrijf in Puglia, Italië, dat zich richt op het produceren van hoogwaardige wijnen met een focus op lokale druivensoorten. Een van hun bekendste wijnen is de Malvasia Nera. De Malvasia Nera is gemaakt van de druivensoort Malvasia Nera, een oude druivensoort die oorspronkelijk uit Griekenland komt, maar die nu veel wordt aangeplant in Puglia. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst. Deze wijn heeft een donkerrode kleur en een complex aroma van bessen, kruiden en een hint van vanille. In de smaak is deze wijn vol en rond, met tonen van zwarte bessen, cassis, koffie en chocolade. De afdronk is lang en elegant. De Malvasia Nera is een ideale wijn om te combineren met gerechten met een stevige smaak, zoals pastagerechten met een saus van gehakt en champignons, of harde kazen. Het wordt aangervuld met een tijd van rijping in eiken vaten. In samenvatting, de Masseria Li Veli - Malvasia Nera is een krachtige en volle wijn met een complex aroma en smaak, gemaakt van de oude druivensoort Malvasia Nera en is perfect om te combineren met stevige gerechten

smaakimpressie

Volle, rode kleur. De verleidelijke geur geeft uiteenlopende aroma’s van rode en zwarte bessen, chocolade, drop en laurier, met een omsluitende fijne frisheid. In de uitbundige maar soepele smaak met fluwelige tannines presenteert zich een scala aan rood fruit en kruiderijen. Een wijn die de warmte van de Zuid-Italiaanse zon meegeeft.

vinificatie

De druiven worden de derde en vierde week van september met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden verhuist de wijn naar conisch gevormde vaten van eikenhout met een inhoud van 50 hl.