Masseria Li Veli - Verdeca Valle d'Itria

€ 21,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Fiano, Verdeca
Afsluiting Kurk
Regio Puglia
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Geschiedenis in het glas! Wijnproducent Li Veli heeft onder de naam ASKOS een selectie zeer speciale wijnen uitgebracht van herontdekte, her-geselecteerde en her-aangeplante druivensoorten in en uit Apulië. Het zijn historische inheemse druivensoorten uit Apulië, de regio waar in de klassieke oudheid de Grieken tal van wijngaarden aanplantten met deze nu bijna verloren gewaande druivensoorten. Deze druiven worden op de meest geschikte terroirs aangeplant, passend bij de traditionele wijze van verbouwen (denk aan o.a. pergola). Askos is het Griekse woord voor wijnkruik. Per jaar in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Deze Verdecca is helder lichtgeel, aromatisch en lichtkruidig qua bouquet. In de smaak klassiek modern, rijp wit fruit, wat venkel- en citrustonen met karaktervolle minerale bittertjes. Mooi in balans, aangename zuren en een kruidige pittige afdronk.

smaakimpressie

Heldere, strogele kleur met een licht groene zweem. Intense, fruitige neus met elegante aroma’s van tropisch fruit, citrusvruchten, peer en fijne kruiden. In de mond ontwikkelt zich een complexe, sappig fruitige smaak, met een gebalanceerde zuurgraad, verfijnde mineraliteit en milde kruidigheid in de finale.

vinificatie

De druiven worden de derde week van september in de meer dan 30 jaar oude wijngaarden met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. Ze worden direct naar grote koelcellen gebracht om de vergisting koel te laten beginnen, zodat de delicate druifeigenschappen behouden blijven. De na de persing verkregen most krijgt onder koele omstandigheden nog een kort schilcontact om zo meer druifeigenschappen in de wijn te krijgen. Na de koele vergisting, tot maximaal 16°C, wordt de wijn afgekoeld naar 10°C om malolactische gisting te voorkomen. Zo blijft deze wijn extra fris en aromatisch.

Meer van deze producent: