Masseria Li Veli - Verdeca Valle d'Itria

€ 21,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Fiano, Verdeca
Afsluiting Kurk
Regio Puglia
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli - Verdeca Valle d'Itria is een witte wijn afkomstig uit Puglia, Italië. Het wordt gemaakt van de Verdeca druif, die alleen in de Valle d'Itria groeit. De druif is bekend om zijn frisse, minerale smaken en zijn goede zuurgraad. De wijn wordt gemaakt door Masseria Li Veli, een wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van wijnen uit Puglia. De wijn wordt gemaakt met behulp van moderne technieken, maar met respect voor de traditionele methoden van de regio. De Masseria Li Veli - Verdeca Valle d'Itria heeft een heldere, strogele kleur en een frisse, fruitige neus. De smaak is droog, met tonen van citrusvruchten en een aangenaam minerale afdronk. De wijn is perfect om te serveren bij visgerechten, salades en gegrilde groenten. Het is een wijn die goed te combineren is met diverse gerechten, waardoor het een echte aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een lekkere, frisse wijn. Geschiedenis in het glas! Wijnproducent Li Veli heeft onder de naam ASKOS een selectie zeer speciale wijnen uitgebracht van herontdekte, her-geselecteerde en her-aangeplante druivensoorten in en uit Apulië. Het zijn historische inheemse druivensoorten uit Apulië, de regio waar in de klassieke oudheid de Grieken tal van wijngaarden aanplantten met deze nu bijna verloren gewaande druivensoorten. Deze druiven worden op de meest geschikte terroirs aangeplant, passend bij de traditionele wijze van verbouwen (denk aan o.a. pergola). Askos is het Griekse woord voor wijnkruik. Per jaar in beperkte hoeveelheden beschikbaar

smaakimpressie

Heldere, strogele kleur met een licht groene zweem. Intense, fruitige neus met elegante aroma’s van tropisch fruit, citrusvruchten, peer en fijne kruiden. In de mond ontwikkelt zich een complexe, sappig fruitige smaak, met een gebalanceerde zuurgraad, verfijnde mineraliteit en milde kruidigheid in de finale.

vinificatie

De druiven worden de derde week van september in de meer dan 30 jaar oude wijngaarden met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. Ze worden direct naar grote koelcellen gebracht om de vergisting koel te laten beginnen, zodat de delicate druifeigenschappen behouden blijven. De na de persing verkregen most krijgt onder koele omstandigheden nog een kort schilcontact om zo meer druifeigenschappen in de wijn te krijgen. Na de koele vergisting, tot maximaal 16°C, wordt de wijn afgekoeld naar 10°C om malolactische gisting te voorkomen. Zo blijft deze wijn extra fris en aromatisch.