Miraval - Côtes de Provence Blanc

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar
Miraval

Château Miraval

Château Miraval ligt in het hart van de Provence, nabij het eeuwenoude stadje Correns op zo’n 60 kilometer van de Middellandse zee. In de zomer is het overdag mediterraan warm, maar . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache Blanc, Rolle
Afsluiting Kurk
Regio Provence
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Miraval
Land Frankrijk

Details

Miraval - Côtes de Provence Blanc is een witte wijn uit de Provence regio in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Rolle (ook wel bekend als Vermentino), Clairette en Ugni Blanc. De wijn heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van citrus, appel en perzik. De afdronk is zacht en elegant. Miraval - Côtes de Provence Blanc wordt vaak gedronken als aperitief, maar past ook goed bij visgerechten, schaaldieren en geitenkaas. De wijn wordt geproduceerd op het Miraval wijnbedrijf, dat bekend is vanwege zijn connectie met acteurs Brad Pitt en Angelina Jolie, die de eigenaren zijn van het bedrijf. Het bedrijf staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid, en produceert zowel rose, rode als witte wijnen.

smaakimpressie

Bleekgouden kleur met groene schittering. De geur is complex, met tonen van bloemen, limoen, perzik en zoete specerijen, met een rokerig, mineraal accent. In de mond vallen de balans en harmonie op. De volle en tegelijk frisse smaken worden gevolgd door een mooie, elegante afdronk.

vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en in kratten van 35 kilo naar de wijnkelder vervoerd. Daar worden mindere druiven en andere onrechtmatigheden eruit gehaald; de overgebleven druiven worden voorzichtig gekneusd. De helft van de wijn rijpt op vaten van 600 liter, na een vergisting op lage temperatuur om de frisheid en het fruit van de wijn te behouden. De andere helft wordt vergist in barriques van 225 liter en krijgt daarna een rijping op het gistbezinksel, waarbij de gist regelmatig omgeroerd wordt (‘bâtonnage’) voor een vollere, zachtere smaak.