Miraval - Côtes de Provence Blanc

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar
Miraval

Château Miraval

Château Miraval ligt in het hart van de Provence, nabij het eeuwenoude stadje Correns op zo’n 60 kilometer van de Middellandse zee. In de zomer is het overdag mediterraan warm, maar . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache Blanc, Rolle
Afsluiting Kurk
Regio Provence
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Miraval
Land Frankrijk

smaakimpressie

Bleekgouden kleur met groene schittering. De geur is complex, met tonen van bloemen, limoen, perzik en zoete specerijen, met een rokerig, mineraal accent. In de mond vallen de balans en harmonie op. De volle en tegelijk frisse smaken worden gevolgd door een mooie, elegante afdronk.

vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en in kratten van 35 kilo naar de wijnkelder vervoerd. Daar worden mindere druiven en andere onrechtmatigheden eruit gehaald; de overgebleven druiven worden voorzichtig gekneusd. De helft van de wijn rijpt op vaten van 600 liter, na een vergisting op lage temperatuur om de frisheid en het fruit van de wijn te behouden. De andere helft wordt vergist in barriques van 225 liter en krijgt daarna een rijping op het gistbezinksel, waarbij de gist regelmatig omgeroerd wordt (‘bâtonnage’) voor een vollere, zachtere smaak.