Miraval, Côte de Provence

Château Miraval

Château Miraval ligt in het hart van de Provence, nabij het eeuwenoude stadje Correns op zo’n 60 kilometer van de Middellandse zee. In de zomer is het overdag mediterraan warm, maar in de nacht koelt het goed af. Het domein beslaat een vallei met een rijkdom aan flora en fauna, olijfbomen en natuurlijk de wijngaarden. Het is hoogst uitzonderlijk dat een hele vallei toebehoort aan één domein; het landgoed strekt zich uit tot ruim zeven kilometer lengte en beslaat in totaal 500 hectare.

Brad Pitt en de familie Perrin

Op Château Miraval vindt een bijzondere samenwerking plaats tussen Brad Pitt, de eigenaar van het chateau, en de beroemde wijnfamilie Perrin . Dit partnership kwam in 2012 tot stand toen Brad Pitt in zijn zoektocht naar een wijnconsultant in contact werd gebracht met Marc Perrin. De familie Perrin – bekend van Beaucastel in Chateauneuf de Pape en Chateau Des Tourelles in Gigondas – was al jaren op zoek naar een topdomein in de Côte de Provence en greep dit moment aan om mede-eigenaar te worden van één van de meest historische domeinen van de streek.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

 • € 27,50
  +6
 • € 22,95
  +6
 • € 12,95
  +6
 • € 280,00
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  7 producten

  Terroir

  Aan het begin van de vallei van Château Miraval liggen bijzondere wijngaarden met de oude percelen Muriers, Longue en Romarin. De kalk en klei bodems en indrukwekkend oude stokken geven de meeste aroma en kracht aan de wijn. Op andere interessante, kalkrijke gronden is plaats gemaakt voor de witte druif rolle (vermentino) en op de meer ijzerhoudende grond voor syrah.

  Beste rosé wijnen van de wereld

  Alles op het domein is erop gericht om de beste rosé wijnen van de wereld te maken. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Brad Pitt. Château Miraval is voor hem niet een leuke bijzaak maar een langetermijninvestering waarover hij zich als een goed huisvader over wil ontfermen. Dit biedt Marc Perrin en zijn team de mogelijk om aan elk detail aandacht te besteden en de kwaliteit van de wijn continu te verbeteren.