Calcada

Wijnhuis Calçada

Ruim voordat António Lago Cerqueira, een gefortuneerde politicus en kunstliefhebber, in 1917 met de bouw van een wijnmakerij officieel het Wijnhuis Calçada stichtte, werden er rondom de Casa de Calçada al heel lang druiven verbouwd om wijn van te maken. Het huidige wijnbedrijf Calçada WInes mag dan ook met trots zeggen dat de oudste wijngaarden van de regio deel uitmaken van de 50 hectare die het momenteel bezit.

Regio Vinho Verde

Die regio ligt in Noord-Portugal, is al sinds 1908 een DOC-appelatie en staat wereldwijd bekend als Vinho Verde. De jonge en, voornamelijk door de toegankelijkheid en aangename frisheid, heel populaire Vinho Verde wijn is waarschijnlijk de beroemdste witte wijn uit Portugal.

Sublieme terraswijn

Het luchtige, zomerse karakter van Vinho Verde – fris dus, soms een klein beetje prikkelend koolzuur – komt in de Calçada wijnen heerlijk tot uitdrukking. Het maakt de wijnen, zeker onder jonge en beginnende wijndrinkers, tot een favoriet voor op het terras.Ook bij vis, schaal- en schelpdieren voelen de wijnen zich helemaal thuis. En het alcoholpercentage is net zo bescheiden als de wijnmaker zelf: Calçada Vinho Verde bevat gemiddeld genomen slechts zo’n 12% alcohol.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

 • € 7,95
  +6
 • € 12,95
  +6
 • € 16,95
  +6
 • € 11,50
  +6
 • € 9,50
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  6 producten


  Klassieke druivenrassen

  Van de klassieke Vinho Verde druivenrassen alvarinho, arinto, azal, loureiro en vinhão worden door Calçada Wines vijf wijnen gemaakt: Vinho Verde, Vinho Verde Rosé, Vinho Verde Loureiro Exuberant, Vinho Verde Alvarinho Terroir en Vinho Verde Edição Reserva. Stuk voor stuk bekoorlijke wijnen met een heel plezierige verhouding tussen prijs en kwaliteit.