Tweede plaats Wijnconcours 2022

Vietti - Barolo Castiglione

Perswijn wijnconcours - 100 beste van 2022

Tweede plaats
€ 65,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Vietti
Land Italië

Details

Vietti - Barolo Castiglione is een wijn uit de regio Piemonte in Italië. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Nebbiolo en komt uit het gebied Castiglione Falletto. De wijn heeft een intens rode kleur en een complex aroma van rijp rood fruit, kruiden en een hint van tabak. In de smaak is de wijn vol, rijk en elegant met tonen van zwarte bessen, kersen en een hint van zoethout. De tannines zijn zacht en de afdronk is lang. Deze wijn is perfect om te combineren met gerijpte kaas, geroosterd vlees en wildgerechten. De Vietti - Barolo Castiglione wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit de regio Piemonte en is ideaal om te bewaren voor speciale gelegenheden.

smaakimpressie

Diep robijn rood van kleur. In de neus aroma’s van rode kersen, aardbeien en tabak, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom rijpe kersen en aardbeitjes, wilde munt, iets mineraligs en een lange verfijnde afdronk met goed geïntegreerde tannine.

vinificatie

De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweektijd, waarna de traditionele alcoholische gisting van 18 dagen op roestvrijstalen tanks begint. Vervolgens begint de persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 24 maanden. Hierna rust de wijn nog een 8 maanden in roestvrijstalen tanks om daarna ongefilterd gebotteld te worden.