Vietti - Barbera d'Asti Nizza La Crena

€ 59,95
Nog %1 beschikbaar
Vietti

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Ne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Barbera
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vietti
Land Italië

Details

Prachtige wijn van Vietti, een Barbera d'Asti om een paar jaartjes weg te leggen want dan veranderen de primaire rijke jammige dikke fruittonen, die ze eerst heeft, samen met de kruidigeheid en minerale bite, die verpakt zitten in mooi 'French Oak' in wonderlijk gelaagde tertaire tonen waarin bospaddestoelen en truffel en een meer medicinale kruidigheid naar voren komen. Dubbel genieten, nu en straks.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur. Zeer aromatisch (gekonfijte sinaasappel, cederhout, viooltjes, gebrande koffie, specerijen, zure kersen, verse bessen). Robuust van structuur, stevige maar rijpe zuren, volle, vlezige, rijke, weelderige en sappige smaak. Lange, rijke en krachtige finale.

vinificatie

Zeer lage opbrengsten van 25 tot 26 hl/ha! Gisting op rvs-tanks bij relatief hoge temperaturen (30 tot 32°C). Dagelijks meerdere onderdompelingen van de schillenhoed. Malolactische gisting in barriques (30% nieuw) en gedegen opvoeding op grote vaten, gevolgd door 2 maanden rust in rvs-tanks voor het assembleren en klaren. Ongefilterd gebotteld.