Hain - Piesporter Feinherb Riesling

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Hain Verbondenheid met de natuur staat bij het wijngoed van Gernot Hain hoog in het vaandel. Al sinds de zeventiende eeuw maakt de familie Hain wijn op de steile, gerenommeerde en indrukwekkende wijngaard Piesporter Goldtröpfchen in de Moezel. De wijngaard is aangeplant op steile tot zeer stei . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Producent Weingut Hain
Land Duitsland

Details

Ideale lunchwijn, mineraal, fris, elegant, licht zoetje en matig in alcohol. Bij Weingut Hain maakt men sinds de 17e eeuw al wijnen. Het is een van de belangrijkste spelers als het gaat om top wijngaarden in de Piesporter Goldtröpfchen en Piesporter Domherr gebieden. Hain produceert wijnen die bol staan van passie, en wordt door wijnkenners waaronder Engelsman Hugh Johnson dan ook beschreven als een van de meest getalenteerde wijnmakers van de Moezel en dat merk je bij deze knisperfrisse Riesling. Een absolute aanrader!

smaakimpressie

Frisse, fruitige en sappige (zomer)wijn met geuren en smaken die doen denken aan peer, perzik, lychee en citrusfruit met als bonus een elegante, minerale structuur, een subtiel zoetje wat de wijn een extra sappigheid meegeeft en een relatief laag alcoholpercentage. .

vinificatie

Deze milde riesling geldt als het visitekaartje van het domein. Hij wordt klassiek geproduceerd van druiven uit meerdere percelen op de steile hellingen van leisteen. De vergisting vindt plaats in zowel RVS tanks als traditionele grote houten vaten. (deze zijn al langer in gebruik en zorgen enkel voor hele subtiele beluchting zodat het sappige, zuivere fruit behouden blijft en de rieslingdruif zijn verleidelijke aroma’s behoudt). Om de wijn zijn subtiele milde zoetgraad te laten verkrijgen wordt de gisting tegen het einde afgebroken door de wijn sterk terug te koelen.