Hain - Weissburgunder Trocken

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Hain Verbondenheid met de natuur staat bij het wijngoed van Gernot Hain hoog in het vaandel. Al sinds de zeventiende eeuw maakt de familie Hain wijn op de steile, gerenommeerde en indrukwekkende wijngaard Piesporter Goldtröpfchen in de Moezel. De wijngaard is aangeplant op steile tot zeer stei . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Weissburgunder
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Hain
Land Duitsland

Details

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier

smaakimpressie

Frisse, fruitige en sappige wijn met een knisperende, minerale structuur en een relatief laag alcoholpercentage. Het is een elegante en verfijnde wijn met aroma’s van perzik, peer, groene appel en witte peper. De afdronk is zacht en mineraal.

vinificatie

Deze weissburgunder wordt klassiek geproduceerd van druiven uit meerdere percelen op de steile hellingen aan de Moezel. De streng geselecteerde druiven ondergaan bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking van 24 uur om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De vergisting vindt plaats in RVS tanks.