Heinrich - Blaufränkisch

€ 18,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heinrich Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanui . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Blaufränkisch
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Burgenland
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Heinrich
Land Oostenrijk

Details

Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent vertolken de hoofdrol. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt en streng geselecteerd. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks, 2-3 weken extra inweking, malolactische gisting, en een opvoeding in gebruikte houten gistingkuipen en 2 jaar oude barriques maakt het compleet. Daarmee krijgt deze blaufränkisch een bijna 'mediterraan' karakter. Een mooie kruidige neus met hints van specerijen en gegrilde peper, gevolgd door een overvloed aan rijp fruit, in het bijzonder rode en zwarte bessen en kersen. In de mond vol maar fris, en met verleidelijk fruit.

smaakimpressie

Met de opwarming van onze planeet toont deze wijn van het typische Burgenland druivenras blaufränkisch een bijna ‘mediterraan’ karakter. Kruidige neus met hints van specerijen en gegrilde peper, gevolgd door een overvloed aan rijp fruit, in het bijzonder rode en zwarte bessen en kersen. In de mond fris van aanzet, verleidelijk fruit, mondvullend, met rijpe tannines en een elegante structuur. Lange, brede en diepe, zeer aromatische finale.

vinificatie

De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en in de wijngaard al streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelder volgt een tweede selectie. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks bij 28-32°C, 2-3 weken extra inweking, malolactische gisting in de RVS tanks, opvoeding in gebruikte houten gistingkuipen en 2 jaar oude barriques. Circa 1,5 jaar na de oogst gebotteld en afgesloten met een Vinolok glasstopper.