Heinrich - Pinot Noir

€ 18,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heinrich Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanui . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Vinolok
Regio Burgenland
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Weingut Heinrich
Land Oostenrijk

Details

Sappige Pinot Noir van Heinrich, die onschuldig en lieflijk overkomt, elegant en zacht glijdt het lichtrode fruit naar binnen, bijna limonad, maar ondertussen heeft de wijn een goede structuur grip en beet met fijne peperigheid en op 't eind weer dat zwoele zoetje. Lekker! Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent vertolken de hoofdrol. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt en streng geselecteerd. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks, 2-3 weken extra inweking, malolactische gisting, en een opvoeding in gebruikte houten gistingkuipen en 2 jaar oude barriques maakt het compleet.

smaakimpressie

Energiek robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, wat cassis, rozen en mineralige kruidigheid. In het smaakpalet wederom kersen, en verder ruwe cacao en aarde. De afdronk wordt gedragen door elegante zuren en opvallend zachte tannines.

vinificatie

Eind september begint de handmatige oogst van de biologisch verbouwde druiven. In de vinificatiekelder vindt er direct een selectie plaats en laat zonder gebruik van zwavel alcoholische vergisting zonder zwavel spontaan van start gaan in grote houten gistkuipen voor een periode van twee weken. Zonder gebruik van zwaartekracht (dus geen pompen!) wordt de wijn overgestoken op gebruikte barriques. De wijn wordt zonder klaring en filtering na 16 maanden gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.