Heinrich - Pannobile

€ 31,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heinrich Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanui . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Blaufränkisch, Merlot, St Laurent, Zweigelt
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Burgenland
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Heinrich
Land Oostenrijk

Details

Pannobile is een gezamenlijk project van 9 wijnboeren uit Gols. Het doel is het produceren van wat voor elk van hen de best haalbare kwaliteit is uit de Golse wijngaarden. Elk van de 9 Pannobile is uniek. De Pannobile van Heinrich is gemaakt van druiven uit de beste percelen van Gols. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks en houten kuipen, 3 tot 4 weken extra inweking, malolactische gisting in RVS tanks, en tot slot rijpt de wijn eikenhouten vaten gedurende circa 1 6 maanden. Dit is Gols op zijn best! Kersen, zwarte bessen en moerbei met een elegante mineraliteit. Een wijn met een uitstekend bewaarpotentieel.

smaakimpressie

Gols op zijn zuiverst! De beste zweigel en blaufränkische druiven van de beste percelen. Donker robijnrode kleur, veel fruit (kersen, zwarte bessen, moerbei), met een elegante minerale ondersteuning. In de mond een mooie structuur, vlezig en stevig tanninerijk, met het fruit van de zweigelt en de specerijen van de blaufränkisch. De merlot verleent hier zijn ronde en bijna milde karakter en fluweligheid. Een wijn met een uitstekend potentieel.

vinificatie

Pannobile is een gezamenlijk project van 9 wijnboeren uit Gols. Het doel is het produceren van wat voor elk van hen de best haalbare kwaliteit is uit de Golse wijngaarden. Elk van de 9 Pannobile is uniek. Enige leidraad is de trouwe interpretatie van het Golse terroir. De Pannobile van Heinrich is gemaakt van zeer streng geselecteerde druiven uit de beste percelen van Gols. Bij aankomst in de wijnkelder volgt een tweede selectie. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks en houten kuipen bij 28-32°C, 3-4 weken extra inweking, malolactische gisting in RVS tanks, opvoeding in 70% nieuwe houten vaten gedurende circa 16 maanden.