Weingut Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Grüner Veltliner |
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | Kamptal |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Weingut Loimer |
Land | Oostenrijk |
Details
Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner is een witte wijn gemaakt van de druivensoort Grüner Veltliner in de regio Langenlois in Oostenrijk. De wijn wordt geproduceerd door wijnmakerij Loimer, opgericht in 1979 door Ernst Loimer. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van oude stokken die groeien op kalkrijke bodems in de regio. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst en vergist. De Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner is een frisse en fruitige wijn met tonen van groene appel, citroen en mineralen. De wijn heeft een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid en een aangename afdronk. De wijn is een perfecte match met visgerechten, gevogelte en geitenkaas. Het wordt aanbevolen om de wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius te serveren
smaakimpressie
Helder, strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, abrikoos, gele appel, groene kuiden en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, geel steenfruit, iets van papaja en een peperige toets, die gepaard gaan met een mineralige afdronk met frisse zuren.
vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en geeft men de druiven een 12 uur lange koude schilweking voor extra smaakextractie. Hierna volgt persing van de druiven en laat men het sap temperatuurgecontroleerd (maximaal 22°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op grote eikenhouten vaten (70%) en rvs-tanks (30%). Na 4 weken wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om hierin 5 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’ te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.