Casarena - Chardonnay 505

Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Mendoza
Inhoud 0,75
Producent Casarena
Land Argentinië

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe perzik en tropisch fruit. In het smaakpalet tonen van citroen, peer en geel steenfruit, die gepaard gaan met een sappige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden de druiven direct pneumatisch geperst en laat men het sap ongeveer 12 uur gekoeld rusten, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Vervolgens laat men het sap 3 weken lang temperatuurgecontroleerd (15°C) de alcoholische fermentatie met natuurijke (druifeigen) gisten ondergaan in roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om kort te rijpen op de fijne ‘lie’. Na ongeveer 4 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel zeer licht gefilterd en gebotteld.