Anne Gros & Jean Paul Tollot - L'O de la Vie Syrah

Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

2014. L'O de la Vie, een wijn om niet snel te vergeten.

smaakimpressie

Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe wilde frambozen, zwarte kersen, peper en iets van viooltjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, jeneverbessen en een kruidige toets, die gepaard gaan met een zachte afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.

vinificatie

De L'O de la Vie van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een acht jaar oude wijngaard die twee hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de syrah druiventrossen geselecteerd, onsteeld en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt de persing van de druiven en wordt 50% van de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en 50% op gebruikte barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld.