Anne Gros & Jean Paul Tollot - CinsO Cotes du Brian IGP

€ 21,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

2014. CinsO is een creatieve en duidelijke verwijzing naar de cinsault druif waar de wijn van gemaakt is. Volgens de regels van de Minervois mag die druif niet alleen in een wijn voor komen, dus wordt het een vin de Table.

smaakimpressie

Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, laurier en een hint van gedroogde oregano. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, zwarte olijven en licht peperige toets, die gepaard gaan met een zacht zwoele afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.

vinificatie

De La CinsO van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een 50 jaar oude wijngaard die 1 hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de cinsault druiventrossen geselecteerd, onsteeld en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotterd.