Anne Gros & Jean Paul Tollot - La CinsO Cinsault Cotes du Brian

Dat deze typische rosé -druif ook zachte en interessante rode wijnen kan voortbrengen wordt in de Minervois bewezen door Bourogogne wijnmakers Gros en Tollot. Soepel maar volwassen, de wijn dan.
€ 21,95
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

De Anne Gros & Jean Paul Tollot - La CinsO Cinsault Cotes du Brian is een wijn uit de regio Languedoc-Roussillon in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Cinsault, die bekend staat om zijn zachte, fruitige smaak met tonen van aardbeien en zwarte bessen. Deze wijn wordt geproduceerd door de bekende wijnmakerij Anne Gros & Jean Paul Tollot, die bekend staan om hun hoogwaardige wijnen met een perfecte balans tussen fruit en tannines. De La CinsO Cinsault wordt gepresenteerd als een frisse, fruitige wijn met een delicate afdronk. Het is een perfecte wijn om te drinken bij gegrild vlees, gerechten met een lichte saus of als aperitief.

smaakimpressie

Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, laurier en een hint van gedroogde oregano. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, zwarte olijven en licht peperige toets, die gepaard gaan met een zacht zwoele afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.

vinificatie

De La CinsO van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een 50 jaar oude wijngaard die 1 hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de cinsault druiventrossen geselecteerd, onsteeld en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotterd.

Meer van deze producent: